Over het festival

Mundial Korvel verbindt mensen uit Tilburg en omstreken met elkaar. Bij dit festival komen verschillende culturen, gebruiken en idealen samen. We maken kennis met elkaar en elkaars cultuur op een speelse en gezellige manier. Muziek, eten en gebruiken van allerlei culturen zijn te beleven op Mundial Korvel! Kom naar het Korvelplein om er live bij te zijn óf luister de hele dag mee via Die Zondagochtendshow, te beluisteren via https://www.mixcloud.com/live/diezondagochtendshow2.

Mundial Korvel is een initiatief van ondernemersvereniging Korvel Vooruit. De vereniging wil het multiculturele karakter van de Korvelseweg een mooi plekje geven. Iedereen mag er zijn en dit festival wordt daar een vertaling van. 

De naam Mundial komt je wellicht ook wel bekend voor? Mundial Korvel stamt dan ook af van het oer-Tilburse festival Mundial! Dit in 1988 opgerichtte festival vond lange tijd plaats in het Leijpark. Toen heeft het festival ook nog de eerste vier jaar bestaan onder de naam Derde Wereld Festival. Het wereldse karakter van Mundial is sindsdien gebleven, ook toen het later naar de Spoorzone verhuisde. Maar sinds het tekort aan subsidies in 2018 en daarbij het verdwijnen van het festival is er weer veel behoefte aan een culturele, muzikale bijeenkomst in Tilburg. Daarom dus weer als vanouds: Mundial door en voor Tilburg. Welkom op Mundial Korvel!

Kan je nu al niet meer wachten? Luister dan alvast naar de artiesten die komen spelen: