chica chica

7 juli 2024 | 14.00u – 14.50u

chica chica

Chica Chica is een spannende formatie opgericht door bassiste Judith Renkema. Gedreven door haar verlangen om te reizen te midden van de pandemie schreef ze melodieën waarmee ze haar eigen wereld kon creëren en zo toch het gevoel kreeg onderweg te te zijn. Psychedelische cumbia platen, exotische film scores en disco grooves vormen de basis voor deze muzikale cocktail. Bij een live show worden onstuimige wah-wah en surf gitaren schaakmat gezet door de altijd melodische baslijnen en soepele ritmes als backdrop. Met deze sound wekt dit viertal de nieuwsgierigheid van de toeschouwer en wordt die ook ingelost: Zo staat het publiek aan het begin van de show nog voorzichtig met de heupen te wiegen en is aan het einde van de set een dansende menigte.

Na het uitbrengen van een paar succesvolle singles waren ze deze zomer een graag geziene gast op zomerfestivals zoals Mañana Mañana, Into the Woods, RAUW Rotown en Vondelpark. 20 oktober zal hun lang verwachte debuut plaat uitkomen en spelen ze een album release tour in de Cinetol (Amsterdam), Paard (Den Haag) en de Paradox (Tilburg).

Wij bedanken onze sponsoren:

OVERZICHT

Over mundial

Mundial Korvel is een initiatief van ondernemersvereniging Korvel Vooruit. De vereniging wil het multiculturele karakter van de Korvelseweg een mooi plekje geven. Iedereen mag er zijn en dit festival wordt daar een vertaling van.

locatie

Korvelplein Tilburg

Aanvang

volg ons