tabanka

7 juli 2024 | 17.00u – 17.50u

tabanka

Tabanka brengt een eigen, hedendaagse interpretatie van de funaná, tegenwoordig dé populaire dansmuziek van Kaapverdië.  Het is een swingende en energieke muziekstijl van het Kaapverdiaanse eiland Santiago die tijdens het Portugese koloniale bewind verboden was vanwege het schijnbaar opruiende en sensuele karakter ervan. Geen wonder dat de funaná na de onafhankelijkheid in 1975 deel ging uitmaken van de Kaapverdiaanse identiteit.

Oorspronkelijk is funaná de muziek van de nazaten van slaven, die in de jaren tachtig gemixt werd met pop en jazz. Basis voor de funaná is de diatonische accordeon (gaita) en de ferrinho, een metalen staaf met inkepingen waarop geraspt wordt.

Tabanka staat garant voor een feestelijke en stomende show waarbij stilstaan geen optie is.

Tabanka bracht hun album “Spertador”uit in maart 2018, die zeer goed werd ontvangen . De groep speelde met veel succes op festivals als Oerol, Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross, Copacobana, Ottertrotter en Gentse Feesten, en nog veel meer…

Wij bedanken onze sponsoren:

OVERZICHT

Over mundial

Mundial Korvel is een initiatief van ondernemersvereniging Korvel Vooruit. De vereniging wil het multiculturele karakter van de Korvelseweg een mooi plekje geven. Iedereen mag er zijn en dit festival wordt daar een vertaling van.

locatie

Korvelplein Tilburg

Aanvang

volg ons